Konyhabútor készítése

 

Alapvetően, a lakásunk minden helyiségének berendezésekor azonos alap szempontokat kell figyelembe vennünk, az adott tér paramétereinek figyelembe vételével.

A cél mindenhol a PRAKTIKUM és ESZTÉTIKUM megfelelő ötvözése, az adott tér legjobb kihasználása.

Nézzük most ezeket a szempontokat a konyhai tér szempontjából. A konyha sok családnak mondhatni élettere. Sok időt töltenek ott a mindennapokban és hétvégén is, ezért fontos, hogy kellemes környezet legyen. Jól belakható, kényelmesen használható, biztonságos, könnyen tisztán tartható.

Praktikum

gazdaságos helykihasználás, legmegfelelőbb tárolás, ésszerű elrendezés.

Kérdések amiket fel kell tennünk:

  • milyen használati tárgyaink vannak?
  • mire milyen gyakran van szükségünk?
  • mit, hogyan szoktunk tárolni?

A kérdésekre válaszolva máris támpontot kapunk arról, hogy milyen konyhát, konyhabútort is szeretnénk. Segítséget nyújthat az, ha a konyhát leggyakrabban használó személy szempontjait vesszük alapul, és a többiek igényeit ehhez építjük hozzá.

Célszerű a minden nap használt tárgyakat "kezünk ügyében " elhelyezni, pl.: tányérok, evőeszközök, poharak, stb... A ritkábban használt tárgyak kerülhetnek a felső polcra, pl.: konyhamérleg, sütőformák, pót étkészlet, stb...

Esztétikum

harmonizáló színek, egymással jól passzoló felületek

Kérdések amiket fel kell tennünk:

  • milyen színeket használjunk?
  • milyen stílusú konyhát szeretnénk?

A színválasztás során figyelembe kell venni a helyiségben nagy felületen domináló színeket, árnyalatokat, pl.: fali csempét, járólapot. A konyha használatának gyakorisága és milyensége is fontos, ha valaki sokat süt és főz, energiát spórólhat magának azzal, hogy könnyen tisztítható felültetet választ. Olyan színt és anyagot amely nem igényel mindennapos használat mellett sem hosszas törölgetést, takarítást.

Milyen anyagokat használunk fel konyhabútor készítésekor?

Korpusz

laminált faforgácslap - furnérozott bútorlap - festett mdf

Front

laminált faforgácslap - furnér - mdf - fa

Front betét

üveg - perfetti lemez - fém perforált lemez
apácarács - nádszövet - bambusz - műbőr - tapéta

MDF

MDF lap, kétféle felülettel, festett és vaakumfóliázott

Egyedi bútorok

Egyedi elképzelések és méretek, különleges tervek alapján elkészített bútorok a megadott, vagy esetleg egyéb extra alapanyagból.

Elkészítjük a lakberendezők, belső építészek által megálmodott elképzeléseket, de akár

magazinokból, fotókról kiválasztott bútorokat is.

Egyedi igény alapján egyéb anyagok is használhatók. Az egyedi bútorgyártás célja, hogy a vásárlók igényeit maximálisan kielégítsük.

Az általuk elképzelt, helyen, méretben, színben, elosztásban kerülnek gyártásra a bútorok. Így kiküszöbölhető a kész bútorok azon hátránya, hogy fix méretűek, adott színűek kis színválasztékkal és az elosztásuk is gyakran nem praktikus a saját igényeinket figyelembe véve.

Két termék összehasonlításakor mindenképpen figyelembe kell venni!

A minőséget, és az adott szolgáltatást. Az egyedi bútor készítése az Ön kényelmét szolgálja. Egyedi bútor rendelésekor az otthonunkba kiszálló szakember pontos méreteket vesz fel, ott helyben kivitelezhető minden adat pontosítása és a megrendelés is.

3-4 hét múlva pedig szakemberek szállítják házhoz a bútort és be is szerelik.

Áruházban vásárolt bútor esetében azonban utána kell járni, hosszas megrendelési időt kell kivárni majd egyénileg hazaszállítani is összeszerelni.

Felhasználható anyagok a konyhabútor készítésekor

Laminált faforgácslap

faforgácslap 0,2 mm műanyag laminátummal. 8, 10, 12, 18 mm-es anyagvastagság, nagy színválaszték. Erezett, prégelt, sima és magasfényű felülettel. (Egger, Jafholz, Falco, Interspan

Furnér

faforgácslap 0,6 mm fa borítással. 18 mm-es anyagvastagság, többféle fa borítással és erezettel.
A felület kezelhető, változatos színekre és árnyalatokra pácolható, lakkozható.
Matt, selyemfényű és magasfényű felülettel

MDF lap

speciális műanyag fóliát dolgoznak a felületre vákuumos eljárással. Az MDF lapba különböző mintákat tudnak marni, ezzel változatos felületeket kialakítani, majd ezután fóliázzák. A fóliák lehetnek egyszínűek és különböző faerezet mintázatúak. Erezett, prégelt, selyemfényű és magasfényű felülettel

Festett MDF

speciális nagy kopásállóságú, magas lakktartalmú festéket dolgoznak a felületre festékszórós eljárással. A színválaszték igen bő, a RAL színskála minden színe használható. Matt, selyemfényű és magasfényű felülettel.

Fa

többféle fafajta eltérő erezettel. A felület kezelhető, változatos színekre és árnyalatokra pácolható, lakkozható. Natúr, matt, selyemfényű és magasfényű felülettel.

Apácarács

kész anyagvastagság 5 mm fa dekorációs lemez. Natúr, pácolt és festett felülettel.

Bambusz szövet

bambusz felület, többféle szélességű bambusz csíkokból kialakított felület MDF vagy laminált faforgácslap alapra kasírozva. Változatos színválaszték, egyéb anyagokkal (pl.: nád) kombinálva.

Nádszövet

gyékény vagy papír alapú, különböző szövésmintájú és színű szövetek, laminált faforgácslapra kasírozva.

Lacobel üveg

bambusz felület, többféle szélességű bambusz csíkokból kialakított felület MDF vagy laminált faforgácslap alapra kasírozva. Változatos színválaszték, egyéb anyagokkal (pl.: nád) kombinálva.

Műbőr

laminált faforgácslap alap bevonva többféle szín- és mintaválasztékú műbőrrel.

Perfetti lemez

3,8 mm vastag HDF vagy MDF borítású perforált dekorációs lemez, különböző alakú lyukacsos mintákkal. Laminált, pácolt és festett felülettel.

Perforált lemez

1 mm vastag fém dekorációs lemez, kör vagy négylevelű lóhere lyukacsos mintával. Fém színű vagy színes festett felülettel.

Tapéta

az ügyfél által hozott tapétát faforgácslap felületre kasírozzuk, ezután ajtóbetétként használható.