Konyhabútor készítése

 

konyhaAlapvetően, a lakásunk minden helyiségének berendezésekor azonos alap szempontokat kell figyelembe vennünk, az adott tér paramétereinek figyelembe vételével.

A cél mindenhol a PRAKTIKUM és ESZTÉTIKUM megfelelő ötvözése, az adott tér legjobb kihasználása.

Nézzük most ezeket a szempontokat a konyhai tér szempontjából. A konyha sok családnak mondhatni élettere. Sok időt töltenek ott a mindennapokban és hétvégén is, ezért fontos, hogy kellemes környezet legyen. Jól belakható, kényelmesen használható, biztonságos, könnyen tisztán tartható.

Praktikum

gazdaságos helykihasználás, legmegfelelőbb tárolás, ésszerű elrendezés.

Kérdések amiket fel kell tennünk:

* milyen használati tárgyaink vannak?
* mire milyen gyakran van szükségünk?
* mit, hogyan szoktunk tárolni?

A kérdésekre válaszolva máris támpontot kapunk arról, hogy milyen konyhát, konyhabútort is szeretnénk. Segítséget nyújthat az, ha a konyhát leggyakrabban használó személy szempontjait vesszük alapul, és a többiek igényeit ehhez építjük hozzá.

Célszerű a minden nap használt tárgyakat "kezünk ügyében " elhelyezni, pl.: tányérok, evőeszközök, poharak, stb... A ritkábban használt tárgyak kerülhetnek a felső polcra, pl.: konyhamérleg, sütőformák, pót étkészlet, stb...

Esztétikum

harmonizáló színek, egymással jól passzoló felületek

Kérdések amiket fel kell tennünk:

* milyen színeket használjunk?
* milyen stílusú konyhát szeretnénk?

A színválasztás során figyelembe kell venni a helyiségben nagy felületen domináló színeket, árnyalatokat, pl.: fali csempét, járólapot. A konyha használatának gyakorisága és milyensége is fontos, ha valaki sokat süt és főz, energiát spórólhat magának azzal, hogy könnyen tisztítható felültetet választ. Olyan színt és anyagot amely nem igényel mindennapos használat mellett sem hosszas törölgetést, takarítást.

Milyen anyagokat használunk fel konyhabútor készítésekor...

Korpusz

laminált faforgácslap - furnérozott bútorlap - festett mdf

Front

laminált faforgácslap - furnér - mdf - fa

Front betét

üveg - perfetti lemez - fém perforált lemez
apácarács - nádszövet - bambusz - műbőr - tapéta

MDF

MDF lap, kétféle felülettel, festett és vaakumfóliázott

Egyedi bútorok


konyhaEgyedi elképzelések és méretek, különleges tervek alapján elkészített bútorok a megadott, vagy esetleg egyéb extra alapanyagból.

Elkészítjük a lakberendezők, belső építészek által megálmodott elképzeléseket, de akár

magazinokból, fotókról kiválasztott bútorokat is.

Egyedi igény alapján egyéb anyagok is használhatók. Az egyedi bútorgyártás célja, hogy a vásárlók igényeit maximálisan kielégítsük.

Az általuk elképzelt, helyen, méretben, színben, elosztásban kerülnek gyártásra a bútorok. Így kiküszöbölhető a kész bútorok azon hátránya, hogy fix méretűek, adott színűek kis színválasztékkal és az elosztásuk is gyakran nem praktikus a saját igényeinket figyelembe véve.

Két termék összehasonlításakor mindenképpen figyelembe kell venni!

 

A minőséget, és az adott szolgáltatást. Az egyedi bútor készítése az Ön kényelmét szolgálja. Egyedi bútor rendelésekor az otthonunkba kiszálló szakember pontos méreteket vesz fel, ott helyben kivitelezhető minden adat pontosítása és a megrendelés is.

3-4 hét múlva pedig szakemberek szállítják házhoz a bútort és be is szerelik.

Áruházban vásárolt bútor esetében azonban utána kell járni, hosszas megrendelési időt kell kivárni majd egyénileg hazaszállítani is összeszerelni.