Gardrób szekrény méretre gyártva Debrecenben az Indeco-tól...

 

gardróbGARDRÓB

Alapvetően, a lakásunk minden helyiségének berendezésekor azonos alapszempontokat kell figyelembe vennünk, az adott tér paramétereinek figyelembe vételével.
A cél mindenhol a PRAKTIKUM és ESZTÉTIKUM megfelelő ötvözése, az adott tér legjobb kihasználása.

Nézzük most ezeket a szempontokat a gardrób helyiség szempontjából.

A gardrób szekrény legfontosabb funkciója a tárolás. A helyiség méretétől függően a ruhákon kívül számos egyéb dolog találhat helyet itt. Maximális térkihasználás, ésszerű és kényelmes tárolás.

PRAKTIKUM

Legmegfelelőbb tárolás, ésszerű elrendezés, a belső kiegészítők megfelelő méretre gyártva.
Kérdések amiket fel kell tennünk:

* a ruhákon kívül egyéb dolgot is szeretnénk-e itt tárolni?
* mire milyen gyakran van szükségünk?
* mit, hogyan szeretünk tárolni?

gardróbA kérdésekre válaszolva elkezd kirajzolódni, a gardróbunk terve. Egy olyan gardrób amelyben minden olyan dolognak helye van amit csak bele szeretnénk rakni. Ha elég nagy az adott hely - a falnyílás vagy akár egy egész szoba - a ruhákon kívül számos egyéb dolog (pl.: bőröndök, pótágyneműk, porszívó, háztartási létra, vasalódeszka, stb.) tárhelye lehet a gardróbszekrény vagy gardrób helyiség.

A következő szempont a gardróbot használó személyek száma és mindennapos öltözködési szokásai. Általában az embernek a munkahelye, a napi tevékenysége határozza meg, hogy milyen ruhákat visel a mindennapokban. Kézenfekvő, hogy a leggyakrabban használt ruhák kerüljenek a legkönnyebben hozzáférhető helyre, a legmegfelelőbben tárolva. Figyelembe kell venni, hogy hogyan szeretjük eltenni a ruháinkat, hajtogatva, akasztva esetleg fiókokban, kosarakban tárolva. A polcok szélességének meghatározásakor nagyon fontos, hogy a saját hajtogatási szokásainkat vegyük alapul. A polcokat nem minden esetben érdemes kisebb egységekre bontani, ha összehajtogatott ruhadarab méreteit figyelembe vesszük, akkor rögtön kiderül, hogy kell-e osztás vagy nem.

Egy gyakorlati példa:

Egy széles polcot amin elfér három kupac ruha egymás mellett, ne osszunk két részre, mert így a három hely kétszer másfél helyre csökken, így a két fél helyet semmire nem tudjuk használni, míg osztás nélkül az egész szélesség rendelkezésünkre áll. Maximális térkihasználás!

Az akasztórúdon elhelyezett ruhák a szekrény előtt állva kényelmesen elérhetők legyenek. A felső részbe is lehet akasztó tenni, azon a rúdon azonban a ritkábban használt ruhákat érdemes tárolni, hogy ne kelljen napi szinten lépcsőzni vagy létrázni érte. Ha minden nap hozzá kell férnünk a felső akasztós részhez, abban az esetben érdemes ruhaliftet tervezni a szekrénybe.
A fiókok, kosarak, az apróbb dolgok, pl.: fehérneműk tárolására alkalmasak. De a speciálisan kialakított fakkos beosztású fiókokban akár, órát, ékszert vagy öveket is tárolhatunk.

kiegészítőBelső kiegészítők választéka:

* polc (fixre szerelt vagy mobil polcok)
* kihúzható polc
* akasztórúd
*kihúzható vállfatartó (kis mélységű szekrényekbe)
* ruhalift
* fiók
* drótfonatú kosár
* kihúzható nadrágtartó
* kihúzható nyakkendőakasztó
* króm öv- és nyakkendőtartó
* porszívócső tartó